blogJohan Helander

Världens smartaste studentrum

 

Hösten 2016 flyttar en student vid Örebro universitet in i världens smartaste studentrum. Utvecklingen av rummet baserar sig på den forskning som bedrivs om hur boendemiljön kan utvecklas med hjälp av tekniska hjälpmedel. Projektet har initierats för att lyfta två nya civilingenjörsutbildningar.

Gemensamt för företag som Google, Facebook och Snapchat med flera är att de grundades av universitetsstudenter. Genom att bygga ett studentrum utrustat med teknik och inredning som på absolut bästa sätt främjar kreativitet, utforskar Örebro Universitet hur boendemiljö påverkar den innovativa förmågan. Ett team bestående av ingenjörer, psykologer och inredare kommer vara med i konstruktionen av rummet.

Två nya civilingenjörsutbildningar startar till hösten – en med inriktning datateknik och en med inriktning industriell ekonomi. Studenter som sökt till en av utbildningarna kommer kunna tävla om att få chansen bo i det nybyggda rummet.

Vi på FamiljenPangea är oerhört nöjda över att få jobba med en så stimulerande uppdragsgivare som Örebro universitet. De har verkligen förstått vikten av att kommunikationen ska vara sann och utgå från intressen och engagemang. Utvecklingen av “Världens smartaste studentrum” är ett bevis för detta.

Mer info om projektet finns här.